Varo! Espanjassa pankkikorttien kloonaus lisääntyy

0
770

Varo! Espanjassa pankkikorttien kloonaus lisääntyy

Kun haemme pankkikorttia pyydämme normaalisti vakuutuksen varkautta vastaan, pistämme nostorajan, pidämme hyvin huolta kortista, mutta oikeastaan harva varoittaa korttien kloonauksesta. Espanjassa pankkikorttien kloonaus on kovassa kasvussa, joten ole varuillasi.

Asennus

Espanjassa pankkikorttien kloonauslaitteistoon kuuluu korttiaukkoon asetettava kuori/ päällinen, jossa on bluetooth, jonka tehtävänä on lukea korttisi henkilötiedot ja lähettää nämä suoraan rikollisen käsiin. Se on melkein saman värinen kuin korttiaukon alkuperäinen kuori. Tähän kuuluu myös kamera näppäimistön päälle, joka lukee salasanasi, jotta rikolliset paäsevät käyttämään korttiasi vapaasti maassa kuin maassa ja tuhlata vapaasti säästöjäsi. Pankista on turha mennä pyytämään korvauksia jos näin käy. Jos rikosilmoitusta haluat pistää asiasta muista, että pankit eivät mielellään ole asian kanssa tekemisissä.

Kysyt kuka tälläista tekee?

Maailman laajuiset organisaatiot, jotka ovat keskittyneet nimenomaan korttien kloonaukseen. “Niitä on hyvin vaikea löytää. Laitteiston tunnistaminen on joka kerta vaikeampaa, koska he keskittyvät laitteiston täydelliseen kopiointiin ja liikkuvat maasta toiseen, jotta heitä olisi vaikeampi lokalisoida. Suurin osa Espanjassa pidätetyistä ovat Romanian kansalaisia.” -näin Espanjan kansallisen rikos -ja väkivaltayksikön erikoistunut poliisipäällikkö Serafin Castro.

Tuhlaa turvallisesti

Pankit eivät osaltaan pistä kloonauksia estäviä turvallisuusmenetelmiä, eivätkä säännöllisesti tarkasta automaatteja.

  • Tarkasta, että automaatissa näyttää normaalilta.
  • Piilota kädellä salasana siinä vaiheessa kun sitä näppäilet.
  • Pistä nostoraja.
  • Älä anna kenenkään viedä korttiasi pois näkyvistä.
  • Älä käytä maksupäätettä tai pankkiautomaattia, joka on muuten epäilyttävän näköinen.
  • Käytä monen eri pankin ja luottoyhtiön kortteja.
  • Älä mene kadulla kaikkien rahojesi kanssa.

Jos sinulta häviää kortti tai se varastetaan

American Express – luottokortin haltijat voivat hätätapauksessa nostaa rahaa matkashekkien muodossa yhtiön valtuuttamissa pankeissa, matkatoimistoissa tai kaveri voi lähettää sinulle rahaa:

  • Western Unionin ja kuriiripalvelun kautta.
  • Voit myydä esim. kamerasi tai rannekellosi.

No hay comentarios

Dejar respuesta