Varo Espanjassa!

Jos ajaa prätkällä nii liikenneympyrät on ihan sairaan liukkaat. -Risto Piispa
Taskuvarkaita ja aurinkoa kannattaa varoa. -Emma Selkama
Auringonpistosta ja taskuvarkaita. -Emilia Tuukkanen (BJJ Euroopan mestari)
Huijareita, meduusoja, liikennettä ja taskuvarkaita markkinoilla. -Roy Roos
Neilikoita myyviä rouvia. -Päivi Moberg

Varo varo vasti…

1. Älä koskaan luota vedonlyönteihin kadulla. Varo erityisesti Barcelonan kuuluisimmalla kävelykadulla Las Ramblasissa. Käden käänteessä voit menettää lomarahasi.

2. Kun olet tiloissa, joissa on tiiviisti ihmisiä esim. tavataloissa, metrossa, torilla…jne.  pidä arvotavarasi piilossa.

3. Älä vie mitään arvokasta rannalle. Menet rentoutumaan, joten kännykkä kotiin. Älä pidä kaikkia rahojasi koskaan samassa paikassa.

4. Ole tarkkana kun työsopimusta allekirjoitat. Älä allekirjoita mitään ennen kun olet lukenut tarkkaan sopimuksen ehdot. Pidämme yleisesti kiirettä allekirjoittamisen suhteen vaikka sen pitäisi olla päinvastoin.

5. Älä maksa mitää etukäteen etenkin jos et ole 100% varma yrityksen laillisuudesta.

6. Espanja on maa, jossa sovitaan antamalla käsi, mutta sen merkitys ei täällä ole sama kuin Suomessa. Muista kaikki aina mustaa valkoisella.

7. Pidä huolta lasistasi kun päätät lähteä yöelämään. Juuri kun olet näyttämässä parhaimmat tanssiaskeleesi, drinkkiisi pulahtaa pari mautonta, hajutonta ja väritöntä pilleriä ja seuraavan kerran muistisi alkaa pelaa kun makaat kadulla ryöstettynä.

9. Ravintolan laskuhuijaus. Katso aina kuitti ja varmista, että kaikki on ok. Yleistä on laskuttaa turisteilta enemmän kuin espanjalaisilta.

10. Taxihuijaus on yksi yleisimmistä. Muista aina kysyä matkan hinta ennen kuin kuski aloittaa reitin.

No hay comentarios

Dejar respuesta