Tärkeintä koiraa adoptoidessa Espanjasta

Monessa muussa Euroopan maassa, kuten Suomessa, lemmikkieläinkaupoissa ei myydä koiranpentuja. Espanjassa se on kuitenkin hyvin tavallista. Neljä koiraa omistava bloggari Kati Hirsikangas on työskennellyt Espanjan Koirat – yhdistyksessä, hän tekee vapaaehtoistyötä auttaakseen hylättyjä koiria.

– Koiria ei kannata hankkia kaupan ikkunasta tai muilta kaupustelijoilta, sillä usein koirat ovat suoraan epämääräisistä pentutehtaista, jotka ovat saapuneet salakuljetettuina Itä-Euroopan maista, kertoo Kati.

Espanjassa on valtava ongelma kodittoimien koirien kanssa. Kati tietää asiasta nimittäin hän usein matkustaa Espanjaan ja auttaa vapaaehtoisesti etsimällä hylätyille koirille adoptointi mahdollisuuksia Suomesta yhteistyössä suomalaisten rekisteröityjen koirayhdistyksien kanssa. Katso koirien maahantuonnista tärkeimmät asiat linkki.

Kati mitä kannattaa muistaa kun haluaa adoptoida koiran Espanjasta Suomeen?

– No koiran adoptointia harkitessa kannattaa varmistaa, että tuoja on myös rekisteröitynyt Suomessa Eviran kaupalliseksi maahantuojaksi ja koirista tehdään määrätyt TRACES– rekisteröinnit Espanjassa virkaeläinlääkärin toimesta.

Kun haluaa adoptoida koiran, minne kannattaa mennä Espanjassa?

– Koiratarhaan. Tarjolla näkee koko koirien kirjon; kotia etsii niin pienet kuin suuretkin koirat, rotukoirista sekarotusiin ja pennuista vanhuksiin. Suoraan kunnalliselta tarhalta ei kannata lähteä adoptoimaan ilman aikaisempaa kokemusta, sillä koirien terveydestä ei näillä tarhoilla huolehdita. Parvo sekä penikkatauti ovat hyvinkin yleisiä tauteja. Kodittomalle koiralle kodin antaminen on iso eläinsuojeluteko, voit käydä useilla alueesi tarhoilla auttamassa koiria mm. viemällä lahjoitustarvikkeita esim. vanha pölyyntynyt huopapeitto, jota et käytä sekä osallistumalla vapaaehtoisena siivoukseen ja koirien ulkoiluttamiseen.

Kerro vielä lyhyesti mitä kaikkea teet koirien suhteen?

– Minulla on Espanjasta adoptoituja koiria ja olen käynyt satoja kertoja tarhoilla, autan yhdistyksiä aina kun pystyn, toimin lentokenttäkeikoilla, kotihoitajana ja olen perehtynyt lainsäädäntöihin rescuetoiminnassa Eviran kanssa nimittäin vastustan laitonta maahantuontia ja siihen päälle autan myös Kulkurit- yhdistystä, joka toimii Romaniassa samalla asialla.

Kertoisitko vielä tietämäsi Aurinkorannikon koiratarhat?

Koira-aiheisiin kysymyksiin Kati vastaa mielellään: Facebookin tai kati.hirsikangas@gmail.com ja suoraan Katin kirjoittamasta blogista löytyy vastauksia moniin kysymyksiin tästä ja Facebook blogista: Tassunpohjia.

No hay comentarios

Dejar respuesta