Suomalaisten kokemuksia Espanjassa: Minna ja Matti

Mitä mieltä olette vuokra-asunnostanne täällä Fuengirolassa?

– Aurinkorannikolla suurin osa asunnoista talven aikana ovat kylmiä, ilman minkäänlaista lämmitystä ja kylmät kivilattiat eivät asiaa auta. Sähköpatterit ovat yksi mahdollisista keinoista lämmittää asunto. Uudemmatkin asunnot ovat sisustettu yksinkertaisimmilla ikkunoilla ja ovilla, joten niistäkin vetää kylmää ilmaa. Espanjaan matkaajat: lämmintä mukaan talveksi!

Mitä olette syöneet?

– Paljon pizzaa ja hampurilaisia on tarjolla joka paikassa. Pikku välipalan/tapaksen saa jopa eurolla juoman kera, pitää vain löytää ne hyvät paikat. Fuengirolan rantaboulevardilta löytyy tasokkaimpia ravintoloita, mutta sitten hintakin nousee huomattavasti. Kävimme Tansk nimisessä ravintolassa, oli oikein hyvää jos kaipaa pohjoismaisia makuja. Joka paikasta saa ranskanperunoita, mutta keitettyjä perunoita on hyvin hankala saada ravintoloista.

No entäs ruokakaupat?

– Yllätykseksemme kaupoista saa laktoosittomia, gluteiinittomia sekä sokerittomia tuotteita. Suomalaisille ovat omat kauppansa kotimaisilla tuotteilla, joista saa kaikkea hyvää ja kahvilat joista saa mm. korvapuustit ja lihapiirakat.

Teittekö kivoja vaatelöytöjä? 

– Vaateliikkeiden isot koot vastaavat Suomen M-kokoa sekä kenkien lestit ovat hyvin kapeat. Jos on hoikka ja komea niin tavaraa on hyvät valikoimat, mutta isoimmille ihmisille ei oikeastaan löydä helposti. Lisää mainoksia asian suhteen toivoisin.

Kieli

– Joo, kannattaa kirjoittaa itselleen ylös sanoja ja lauseita espanjaksi asioinnin helpottamiseksi tai asioida suomiliikkeissä. Harvat puhuvat englantia täällä, joten vaikeimmissa tapauksissa tulkin käyttö voi olla tarpeen.

Palvelut
– Espanjassa suurin osa yrityksistä sulkee ovensa kahden aikaa ja sitten avaa taas viiden aikaa aina kello kahdeksaan tai kymmeneen saakka. Siesta on espanjalaisille tärkeä ja hiljaisuus sen aikana.
Eurooppalainen sairasvakuutuskortti

– Se on tärkeä esim. ambulanssi ei välttämättä ota kyytiin jos sinulla ei ole tätä korttia ja myöskin matkavakuutus on hyvä olla voimassa.

Varoituksia

– Rahat, kortit ja passi kannattaa säilyttää esim.kätevässä pussissa, jonka voit helposti piilottaa paidan alle turvaan . Erityisesti markkinoilla ja ferian aikana on hyvä olla varuillaan. Kannattaa pysyä erossa kaduilla kiertelevistä kukkia myyvistä rouvista. Muutoin täällä on iloisia ja ystävällisiä ihmisiä.

Muuta?

– Jätä kiire lentokentälle, täällä ei stressata turhaa ajan päälle ja kannattaa myöskin pistää tärkeät numerot hyvin talteen.

-Minna & Matti

No hay comentarios

Dejar respuesta