Risto Piispa, maailmanennätysmies

¨Ei taida ihan tänä iltana onnistua¨

0
729

Risto Piispa, maailmanennätysmies

Risto Piispa 34v. on Suomessa hyvin menestynyt rakennusalan yrittäjä, isä ja urheiluhullu, jonka sydän on niin iso, että ei meinaa mahtua.

Risto oli 28-vuotias kun hän sai diagnoosin hyvin harvinaisesta tappavasta aivokasvaimesta. Elinajaksi arvioitiin 5-7 vuotta. Hän tarvitsi apua monin tavoin. Suomen valtion mielestä Risto ei ollut tarpeeksi sairas, joten minkäänlaista apua ei valtion puolesta herunnut. Uskomatonta, mutta totta.

Risto joutui irtisanomaan yrityksestään satakunta työntekijää ja itse rakensi loppuun aloitetut talot. Hän poltti itsensä loppuun moneen kertaan ja aina nousi uudestaan yrittämään. Vuosi sitten hän päätti ruveta pitämään itsestään huolta, oli aika muuttaa Espanjan aurinkorannikolle.

Risto on myös maailmanennätysmies: Suomesta Afrikkaan vesijetillä uuden lastensairaalan hyväksi.

Eräänä päivänä Riston pieni poika sanoi heidän ollessa Kauklahden satamassa: Isi mitäs jos lähettäis Afrikkaan tällä vesijetillä? Risto nauroi… ¨Ei taida ihan tänä iltana onnistua¨ . Näin alkoi suunnittelu vesijetin maailmanennätyksen parissa. Risto on pienestä pitäen rakastanut moottoriurheilua, motocrossia, enduroa, vesijettejä, moottoripyöräilyä, joten hän päätti aloittaa sponsoreitten etsinnän. Risto on näiden vuosien aikana joutunut käymään useita kertoja Helsingin syöpäosastolla ja nähnyt lastenosaston epäinhimillisen tilanteen ja hän päätti muuttaa asiaa: Maailmanennätyksen tulot menevät suoraan Helsingin uuden lastensairaalan rakentamiseen. Kiitos Ristolle rakennustoimet ovat aloitettu ja sairaala on valmis vuonna 2017.

Videohaastattelun aikana: Risto lääkäreitten mukaan sinulla on jäljellä vuosi elinaikaa…millainen tilanne on tällä hetkellä? – ¨Kasvain on vieläkin aivoissani, sitä ei voi leikata, koska siitä tulisi pahempi…mutta hyvä uutinen on, että se on lopettanut kasvamisen.¨

¨Kun tulin sairaaksi tajusin monta asiaa. Ihmiset välittävät ja stressaavat niin turhista asioista. He eivät tajua elää tätä oikeaa elämää ja eivät osaa nauttia oikeasti tärkeistä asioista.¨

No hay comentarios

Dejar respuesta