Kahvin paikka

Espanjassa katuelämä on tärkeä asia. Ystävien kesken mennään kahville, oluelle tai pyörähtämään kaupungille, kunhan ollaan ulkona.

Suomalaiset juovat paljon kahvia samoin kun espanjalaiset. Espanjassa saat kupillisen kahvia hieman päälle euron hintaan. Sinun on myös hyvä tietää missä ja minkälaista kahvia tilata. Kahvilassa, jossa on paljon espanjalaisia paikallisia asiakkaita, tarjotaan yleensä hyvää kahvia.

Malagan kuuluisimman kahvilan Cafe Centralin (Plaza de la Contitución) perustaja José Prado Crespo keksi sodanjälkeisellä 50-luvulla kahvitaulukon jokaiseen makuun. Paikallinen tunnettu kahvimerkki Santa Cristina huomasi kahvitaulukon ja pyysi lupaa kahvilan omistajalta käyttää tätä mainoksissa ja markkinoinnissa, näin juttu levisi ympäri aurinkorannikkoa. Taulukon näet myös kahvilan seinällä ja sitä noudatetaan yleisesti Malagan provinssissa, pohjoisemmassa siitä ei ole sinulle hyötyä.

10 eri tapaa juoda kahvia Malagassa
Kahvitaulukko – Café Central

10 eri tapaa juoda kahvia Malagassa

1. Café Solo – Perinteinen vahva musta kahvi. Tämä on sinulle kun tarvitset kunnon herätyksen koko kehoon.

2. Café Cortado tai Largo – Kahvia ja pikkusen maitoa. Tarjotaan yleesä pienessä kahvikupissa.

3. Semi Largo – Kahvia ja hieman enemmän maitoa kun edellisessä.

4. Solo Corto – Vähän niin kuin italian expresso, mutta hinnaltaan hieman halvempi. Sama kun perinteinen musta kahvi, mutta hieman vahvempi ja pienemmässä kupissa.

5. Café con Leche tai Mitad – Tilatuin kahvi Espanjassa. Suomeksi maitokahvi. Puolet kahvia ja puolet maitoa.

6. Entre Corto – Melkein puolet maitoa ja puolet kahvia.

7. Corto –  Pikkuisen vähemmän kahvia kun edellisessä.

8. Sombra – 2/5 kahvia ja loput maitoa. Sombra tarkoittaa varjoa.

9. Leche Manchada/Nube – Suomennettuna: läikikäs maito tai pilvi. Paljon maitoa ja tilkka kahvia.

10. Descafeinado – Kofeiiniton kahvi. Jos baari/kahvila näyttää puhtaalta pyydä konekahvia (de maquina). Pussikahvit eivät maullaan yllätä.

Copyright www.spain-holiday.com

Poikkea normaalista

  • Café Bombón – Jos pidät makeasta, tämä käy jälkiruuastakin. Kahvia ja maitotiivistettä (leche condensada), joka antaa pehmeän karamellin maun.
  • Café Belmonte – Välimeren klassikko. Tämä on Café bombón, johon lisätään tilkka brandyä.
  • Café con Hielo – Tämä on kesän suosikki. Kuumalla ei yleisesti tee mieli kuumaa juotavaa. Tarjoilija tuo sinulle kahvisi ja ison lasin, jossa on jääpaloja, jonka sekaan voit kaataa kahvisi.
  • Café Carajillo – Uhanalainen kahvilaji, joka on pitkään ollut perinne Espanjassa. Monet luulevat, että Carajillon saa aikaiseksi lisäämällä hieman brandyä kahvin sekaan. Mutta näin ei ole. Perinteisesti brandy kuumennettiin yhdessä muutaman kahvipavun ja sitruunan kuoren kanssa ja näin lisättiin suodattimen läpi kahvin sekaan. Tämä on mainio digestivo ruuan jälkeen.

No hay comentarios

Dejar respuesta