Toimivatko E-reseptit Espanjassa?

Toimivat ja eivät. Suomen E-reseptit toimivat niin kauan kun kyseessä ei ole psykotrooppisista, unilääkkeistä tai antibiooteista. Jos lääkärisi Suomessa on kirjoittanut E-reseptiisi edellämainittuja lääkkeitä sinun tulee mennä Espanjassa suomenkieltä puhuvan lääkärisi vastaanotolle (minimitaksa 50€) ja pyytää espanjankielinen versio reseptistä allekirjoituksen kera tai hakea espanjalaisen omalääkärin kautta reseptin esim. suomalaisen tulkin avustamana (väh.20€/h) paikallisesta terveyskeskuksesta (Centro de salud). Kela-kortista ei myöskään ole hyötyä Espanjassa.

2 Comentarios

 1. Onneksi meitä täällä tulkkina toimivia suomalaisia on rittämiin,
  Itse teen tulkkauksia äitini kanssa. Lähinnä sairaalakäynteihin, sekä kaikkiinmahdollisiin virasto asioihin.
  uuden yrityksen perustamisesta lähtien.

  Perus terveyskeskuskäynti kyyteinen (haetaan ja kuljetetaan kotia) on 25-30€ Fuengirola – las lagunas alueella.
  tämä ajasta riippumatta,koska lääkärit usein myöhässä. Elikä lääkäri palvelut vaikka tulkinkanssa täällä fuengirolassa
  on halvempaa kuin suomessa,koska itse terveyskeskuksenpuolesta ei tule mitään laskua, ja lääkkeiden omavastuu on vain 10%

 2. Eurooppalainen lääkemääräys on tullut voimaan tämän vuoden alussa. Sellaisen reseptin kun pyytää suomesta valmiiksi, niin lääkkeiden saaminen on helppoa Espanjassa. Suomalainen eresepti ei toimi Espanjassa, koska maiden välillä ei ole minkäänlaista yhteistä tietokantaa. Itse olen farmaseutti suomalaisessa apteekissa, joten tiedän tämän asian.

Dejar respuesta