Tervehtiminen Espanjassa

0
1396

Poskisuukot on espanjalainen tapa tervehtiä

Tämä tapa jähmetyttää suomalaiset. Suomessa tervehditään ja hyvästellään puristamalla kättä tai ilman minkäänlaista fyysistä kontaktia, sanomalla Terve! on asia selvä.

Kun sinut esitellään Espanjassa sanot mukava tutustua eli encantada/o de conocerle/te. On tärkeää antaa poskisuukot hellästi ja ilman varsinaista suukkoa, hellä kosketus omalla poskella on riittävästi.

Käden puristus on yleisin tapa tervehtiä miesten kesken, joskus nopean halin ja selkään taputuksen kera. Vanhemmat ihmiset arvostavat teitittelyä siis espanjaksi usted. Kaksi poskisuukkoa ja teitittelyä kehiin. Miesten ja naisten kesken yleisesti annetaan poskisuukot ja naiset keskenään myöskin.

Jos Espanjassa meinaat viettää aikaasi tämä tapa on hyvä oppia, nimittäin näin osoitat kohteliaisuutesi. Jos joudut tervehdys tilanteeseen, jossa vahingossa annat suomityyliin käden poskisuukon sijaan niin korjaa asia sanomalla: ¨Suomessa tervehdimme kätellen¨ ja annat ne kaksi poskisuukkoa.

Kylät: Kun menet käymään kylissä tai alueilla, jotka eivät ole kaupungin keskustassa, yleisin tapa on tervehtiä vastaan tulijaa. Voit tervehtiä sanomalla Hola! vastaan tulijaa, vaikka et tuntisi tätä henkilöä, se on kohteliasta.

Työmaiden läheisyydet: Älä ihmettele varsinkin, jos olet nainen kun kadulla kävellessäsi miehet tervehtivät ja viheltävät sinulle, se on tavallista varsinki Etelä-Espanjassa. Sinun ei tarvitse vastata heille.

Hissit: Kun menet hissiin muiden henkilöiden kanssa sano hola ja kun lähdet sano adios tai ennemmän käytetty hasta luego.

Yleiset tilat: Kun saavut yleisiin tiloihin esim. leipomoon, jossa on ihmisiä, muista tervehtiä sanomalla Hola!

Kun teet kauppaa: Älä ylläty kahdesta poskipususta diilin aluksi ja lopuksi. Yleisesti annetaan kädenpuristus.

Käden puristus: Espanjalaisilla on toinen käsitys käden puristamisesta. Suomessa kun puristat kättä se on sen merkki, että tämä on nyt kättäpäälle vaikka mitä tapahtuis, mutta Espanjassa ei, joten kaikki kirjallisesti allekirjoituksen kera.

Erilaisia tervehdystyyppejä, valitse omasi. Nauttikaa läheisyydestä ja tervehtikää!

No hay comentarios

Dejar respuesta