Espanjassa ei ¨presidenttikään¨ puhu englantia.

Harvat espanjalaiset puhuvat sujuvaa englanninkieltä. Kuinka täällä Etelä-Espanjassa, Malagassa puhutaan niin hirveän huonoa englantia kun kerran Malagan pääelinkeino on turismi?

Kaikki alkaa peruskoulusta.

Monet opettajat eivät osaa lausua englanninkieltä, näin lapsetkin oppivat lausumaan väärin. Myöhemmin aikuisiässä heitä hävettää ja nolottaa, joten sen takia eivät edes yritä. Eräs nuori opiskelija kertoi: ¨En uskalla puhua, koska en osaa lausua ollenkaan.¨ Uusimman Cambridge yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan, jossa osallistujia oli 980 espanjalaista opettajaa)  81% opettajista omaa huonon tai hyvin huonon englannin kielitaidon.

93% opettajista kertoo häpeän estävän oppimisen. 

98% opettajista on sitä mieltä, että eduskunta ei ota huomioon opettajakuntaa tehdessä opetukseen liittyviä päätöksiä.

Espanjassa ala-asteen oppilaat puhuvat parempaa englantia kun eduskunnan poliitikot. Keskustelussa, joka käytiin suoralähetyksessä, kansalainen kysyy osaako eduskunnan puheenjohtaja Mariano Rajoy englantia, johon vastaa, että ei hän puhu, mutta suosittelee sen opiskelemista ja puhuu sen tärkeydestä. Kansalainen kysyy kuinka hän pystyy edustamaan Espanjaan kansainvälisissä neuvotteluissa?

Toinen tärkeä vaikuttava tekijä tässä asiassa: kaikki tv:stä tuleva on espanjankielellä! Suomessa olemme kasvaneet Kauniit ja Rohkeat-sarja taustalla ja moniin meistä on jäänyt jopa amerikkalainen aksentti tuon takia. Portugalissa, neljän tunnin automatkan päässä Malagasta jopa vanhemmat ihmiset vastaavat sinulle englanninkielellä ja he kertovat oppineensa tv:stä. Espanjan kanavilta voit nähdä elokuvan alkuperäiskielellä painamalla kaukosäätimen valintanappulaa, jonka avulla pystyt laittamaan jopa tekstitkin, espanjankielellä.

Nostakaamme siis hattua näille herroille, nimittäin jotenkin he ovat saavuttaneet johtopaikkoja, joissa edustivat tai edustavat Espanjaa ilman englanninkieltä.

Ana Botella, Madridin ex-kaupunginjohtaja.

Linkit: El Confidencial

No hay comentarios

Dejar respuesta