Espanjan julkisen terveydenhuollon budjettileikkaukset

Olemme sairaanhoitajapariskunta ja kiinnostuimme Espanjasta. Millaiset työtilanteet on suomalaisille hoitajille? Vielä toistaiseksi, emme puhu Espanjaa. Miten ylipäänsä on mahdollisuuksia päästä Espanjaan töihin ja mitä kautta kannattaa hakea töitä? 

Sairaanhoitotyö Espanjassa

  • Espanjassa hoitotyön ammattilaisten määrä on yksi Euroopan alhaisimmista.
  • 5000 ammattilaista on lähtenyt Espanjasta töihin toiseen maahan.
  • viimeisten neljän vuoden aikana 20.000 espanjalaista sairaanhoitajaa on menettänyt työnsä.
  • joka vuosi suljetaan sairaaloiden osastoja, koska valtiolla ei ole tarpeeksi rahaa osastojen ylläpitämiseen.
  • Espanjan julkinen terveydenhuoltojärjestelmä on muuttumassa yksityiseksi.
  • syyskuusta 2012 lähtien joissain kunnissa, kuten Valenciassa ulkomaalaisilta evättiin oikeus omaan lääkäriin (Paitsi EU maiden kansalaiset).

Espanjassa julkisen terveydenhoitoalan tämän hetkinen tilanne on kriittinen. Ihmisiä kuolee leikkausjonoissa. Valtio leikkaa hoitoalan rahastoa, joka on aiheuttanut yli 20.000 sairaanhoitajan irtisanomisen “Valtio tuomitsee kansan kärsimykseen”, pahoittelee María Xosé Abuín (CIG-Saúde).

– Työolot ovat järkyttävät ja palkka on tuhannen euron paikkeilla. Monissa paikkakunnissa ulkomaalaisilta on otettu pois oikeus omaan lääkäriin ja heillä on oikeus vain ensiapuun ja synnytykseen. Sairaalat sulkevat kokonaisia osastoja rahanpuutteen takia, jopa psykiatrisia osastoja on laitettu kiinni ja nämä mielenvikaiset ovat nyt sitten kadulla.  Espanjan julkinen terveydenhuolto joutuu teho-osastolle, kertoo Cándido Andión (CESM)

Espanjalaisen sairaanhoitajan kirjoitus:

¨Naiset ja herrat, älkää vain tulko kipeiksi. Olen terveydenhoitaja ja niin kuin kaikissa sairaaloissa, minunkin sairaalassa kärsimme luvuttomista irtisanomisista. Sairaalan hallinto kiristää jatkuvasti ruuvejaan, olemme ylityöllistettyjä kovalla paineella, meillä ei ole aikaa edes ruokatauoille, ei edes pienelle välipalalle ja aina pääsemme töistä myöhässä. Ongelma on siinä, että potilas ei yleensä tiedä työoloistamme, yritämme hoitaa ja palvella oikein kaikki potilaamme, koska tiedämme, että tämä ei ole potilaan syy. Vuodenloppu lähenee ja taas pitäisi palkata uusia työntekijöitä, mutta ei ole tarpeeksi rahaa, joten he turvautuvat meihin, mutta lähestyy hetki, jolloin et yksinkertaisesti pysty tehdä töitä tällaiseen tahtiin. Lasi tulee täyteen jossain vaiheessa. Joten naiset ja herrat älkää tulko kipeiksi, jos ette ole rikkaita.

Nyt tiedätte mikä on tilanne täällä Espanjassa päin. Suosittelen lämpimästi yksityistä Xanit Hospital Internacional sairaalaa Benalmadenassa ja Fuengirolassa, heillä on suomalaisia työntekijöitä.

Osoite:  Avenida de los Argonautas, s/n, 29630 Benalmádena, Málaga  Puhelin :952 36 71 90 e-mail: info@xanit.es. CV:n voit lähettää Trabaja con nosotros / work with us tai sitten pistätte oman yrityksen toimimaan, niin kuin Anne-Mari Kokkosuo suomalainen superyrittäjä täällä Fuengirolassa.

No hay comentarios

Dejar respuesta