10 parasta vinkkiä Malagaan matkustavalle

1. Malaga on yliopistokaupunki, jossa on paljon nähtävää kaiken ikäisille. Eläminen on rentoa ja se näkyy mm. katukuvaa täyttävillä ulkoterasseilla. Talven aikana on mukava istua ulkona kun päivälämpötila on jopa +18 asteen paikkeilla ja saat nauttia t-paidassa auringon lämmittämänä.

2. Malagan elokuvafestarit ovat yksi vuoden kohokohdista. Malagasta kotoisin oleva Antonio Banderas ja monet muut kuuluisat espanjalaiset näyttelijät kokoontuvat juhlimaan festareita 17-26.3.2017.

3. Uusi satama Malagan keskustassa Muelle1 on näkemisen arvoinen. Kauppoja, ravintoloita, kahviloita, tekemistä lapsille, venereissuja… ja kaikenlaista muuta kivaa koko perheelle. Upeat näköalat merelle ja Alcazaba-linnaan.

4. Keskustan uudistettu vihreä puistokatu lintuineen on se paikka, johon voit mennä kävelylle ja istahtaa rentoutumaan ( El parque de Alameda principal ).

5. Plaza de la Merced on keskustan yksi hienoimmista aukioista. Sitä ympäröi lukuisat baarit ja ravintolat, joista on näköalat suoraan Alcazaba linnaan. Picasson synnyinkoti on samalla aukiolla.

6. El Pimpi legendaarinen makean viinin ravintola tai viinitupa ( bodega ). Varsinkin joulukuun aikaan kun se on joulumaisesti koristeltu. Tämä makea viini/vino dulce pistää mörkönkin tanssimaan ja laulamaan.

7. Ruoka ei ole kallista varsinkin jos teet niin kuin paikalliset; tee ostokset suoraan keskustan kauppahallista El mercado central Atarazanas.

8. Ulkona syöminen on myös edullinen vaihtoehto jos ei kokkaaminen innosta, mutta jos voit niin mene aina puhtaan näköisiin paikkoihin.

9. Shoppailuun kannattaa käyttää juna-aseman Vialia ostoskeskusta ja siitä ihan vierestä Larios ostoskeskusta. Jos etsit laajempaa merkkivalikoimaa El Corte Ingles -tavaratalo, joka sijaitsee keskustassa aivan junapysäkki Alamedaa vastapäätä unohtamatta Calle Lariosta, joka on keskustan yksi kauneimmista kävelykaduista kauppoineen.

10. Hauskan pitoon täydellinen kaupunki. Kesän aikana paikallinen juhla, la feria de Malaga, tuo tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa juhlimaan aamusta aamuun. Syyskuusta lähtien Malagan keskusta täyttyy opiskelijoista ja suurista bileistä kaiken ikäisille. Tapana on aloitella terassilla ja myöhemmin kahden aikoihin mennä yökerhoihin, joista ei tosiaan ole puutetta ja jos olet nainen pääset sisään yökerhoihin yleensä ilmaiseksi. Nauti Malagasta!

Ydinkeskustassa on poliisiasema, jos joudut ryöstetyksi. Comisaria de Policia, Calle Ramos Marin 4, 29012 Malaga 952 061187

No hay comentarios